Arthur Bruhn og det store valg

Screenshot 2018-11-16 at 18.36.52.png
 
 

Af Rasmus Alenkær

183 sider / Hardback

Lix 25

ISBN: 978-87-999750-4-4

Luc Publishing 2018

Download pressemeddelelse

“Arthur Bruhn og det store valg” er efterfølgeren til“Arthur Bruhn og superkræfterne”, der netop er udkommet i 2. udgave på Luc Publishing.

Fortællingen fortsætter umiddelbart der, hvor sidste bog sluttede.

Arthur, der går i 6. klasse, inviteres denne gang til at stille op som anfører for skolens elevråd. Før han ved af det er han havnet midt i en omfattende valgkampagne, der bl.a. involverer et verdenskendt dødsmetalband, en kompromisløs spindoktor og en masse valg-kiks.

Spørgsmålet er, om Arthur i virkeligheden ville være den bedste anfører for skolens elevråd. For godt nok har han både superkræfter og et stærkt team af hjælpere fra klassen, -men han har ingen idé om hvad det vil sige, at være anfører.

“Arthur Bruhn og det store valg” er lige som “Arthur Bruhn og superkræfterne” en humoristiskhjertevarm ogspændende fortælling om at være anderledes, om at være venner og om at være god til noget. Den er skrevet i øjenhøjde med bogens primære målgruppe, som er de 9 - 12 årige. Mere modne læsere vil nyde den satiriske og samtidskritiske vinkel, der befinder sig mellem linjerne.

Bogen er illustreret af tegneserieforfatteren Tatiana Goldberg.


Karakter: 12

Jeg har grinet højlydt under læsningen af denne bog. Bogen berører mange emner fra elevernes skoledag, bl.a.  “at acceptere at man ikke er almindelig”, “elevråd”, “demokrati”, “street talk”, “venskab”, “at turde tage stilling”, …og meget meget mere. Det er en bog, hvor i mange elever vil kunne identificere sig med en eller flere af personerne. 

Det er en spændende bog, -og spændingen holder sig helt til den overraskende afslutning (…jeg siger ikke hvad der sker…). 

Dette er bogen ethvert skolebibliotek bør have i flere eksemplarer, så lærerne også kan låne den og bruge den til højtlæsning.  Den er skrevet i et levende sprog, med masser af moderne vendinger. Yes homeboy! Bogen er nummer 2 i serien om Arthur Bruhn, skrevet af psykologen Rasmus Alenkær. Begge har lix 25 og passer til 3. - 6. klassetrin. De yngre børn kan sagtens forstå bogen som højtlæsning. 

En oplagt julegave idé. 

Jeg håber på, at der også kommer nummer 3 i serien!

-Kai Pedersen, Specialpædagogisk månedsblad.


Anmeldelse af de 2 Arthur Bruhn bøger:
Det er 2 letlæste og meget humoristiske bøger. Jeg vurderer, at de passer til tredje-fjerde klasse som højtlæsning og fjerde- sjette klasse som frilæsningsbøger. Jeg tænker, at bøgerne vil være gode som samtalebøger i alle klasser på de alderstrin. Bøgerne lægger op til samtale og forståelse omkring forskellighed, venskaber, tålmodighed og tolerance, og samtidigt får man også mulighed for, at runde emnet netetik, da Arthurs veninde Yama mildt sagt ikke altid optræder diplomatisk. I “det store valg” er Arthurs egne overvejelser om hans udfordringer tydeligst. Jeg tror, mange børn vil genkende disse tanker og kunne bruge hans refleksioner.
Begge bøger har 23 kapitler, der lige passer til madpakkelæsning - hvis man kan nøjes med det, for de fanger
. Heidi Elbæk, lærer